Tämä oli hyvää pikaruokaa. Puolessa tunnissa jääkaapista lautaselle. Maistui keitetyn riisin ja höyrytetyn kukkakaalin seurassa.
Ainekset:
300 g naudan ulkofileetä
1 suuri sipuli
2 rkl voita
300 g esikäsiteltyjä metsäsieniä (laitoin punikkitatteja)
2 dl vahvaa lihalientä
½ tl mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
1 ¼ dl kuivaa valkoviiniä
Suikaloi liha. Pilko sienet. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita jauhot ja viini tasaiseksi.
Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Lisää sienet ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä seos lautaselle odottamaan. Ruskista lihasuikaleet samalla pannulla.
Siirrä sipuli-sieniseos takaisin pannulle. Lisää lihaliemi ja mustapippuri. Sekoita hyvin. Kaada viini-vehnäjauhoseos pannulle ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia.
Siirrä pannu sivuun. Sekoita joukkoon ranskankerma ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti