maanantai 22. huhtikuuta 2024

Borssikeitto, pekonia ja yrteillä maustettua crème fraîchea

En ole tainnut koskaan ennen tehdä borssikeittoa. Nyt tein, ja se oli tosi hyvää. Varsinkin noiden lisukkeidensa kanssa.


Ainekset:
400 g punajuuria
2 sipulia
2 porkkanaa
250 g valkokaalia
2 rkl juoksevaa Oivariinia
7 dl kanalientä
2 rkl ruohosipulia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Tarjoiluun:
140 g pekonia
180 g ranskankermaa
1 rkl ruohosipulia
1 tl kuivattua timjamia

Kuori ja suikaloi punajuuret, sipulit, porkkanat ja kaali. Silppua yrtit. Kuullota kasvikset Oivariinissa pehmeiksi. Lisää kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 30 minuuttia. Mausta yrttisilpulla, suolalla ja mustapippurilla.

Levitä pekoniviipaleet air fryerin ritilälle ja kypsennä 200 asteessa 6 minuuttia. Anna jäähtyä.

Silppua ruohosipuli. Sekoita yrtit ranskankermaan. Lusikoi keittoannosten pinnalle yrteillä maustettua ranskankermaa ja ripottele pinnalle pekonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti