torstai 4. huhtikuuta 2024

Rosmariinilla maustettu papukeitto

Olipa hyvää ja nopeaa. Tuli ihan mieleen vanha herkkuni hernekeitto ketsupin kera.


Ainekset:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
1 kasvisfondi
800/460 g borlottipapuja
2 dl ruokakermaa
1 tl kuivattua rosmariinia
½ tl kuivattua salviaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja valuta pavut.

Kuullota sipuleita ja porkkanaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja kasvisfondi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes porkkanat ovat kypsyneet. Lisää pavut ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti.

Lisää ruokakerma, rosmariini ja salvia. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti