lauantai 20. huhtikuuta 2024

Riisimuroruudut valkosuklaalla

Tämä oli oikeasti paljon herkullisemman näköinen kuin tässä kuvassa. Ja makuinen myöskin, kerkesin jo maistaa pikkuisen vaikka levy lähti vasta jäähtymään.


Ainekset:
75 g riisimuroja
100 g ruokosokeria
160 g hunajaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta
125 g sileää maapähkinävoita
125 g valkosuklaata
Pinnalle:
18 g pakastekuivattuja mansikoita

Kaada riisimurot suureen kulhoon. Mittaa kattilaan hunaja, sokeri, kaneli ja vaniljauute. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Siirrä sivuun. Sekoita joukkoon maapähkinävoi. Kaada seos riisimurojen päälle ja sekoita hyvin.

Sulata valkosuklaa. Jauha mansikat yleiskoneen maustemyllyssä muruiksi. Levitä riisimuromassa leivinpaperoituun uunivuokaan ja tasoita pinta. Valuta suklaasula riisimuromassan päälle. Ripottele pinnalle mansikkajauhe. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi. Leikkaa levy neliöiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti