Huhtikuu aloitettiin pirteän värisellä kevätjäätelöllä. Päivä olikin just jäätelölle sopiva, parhaimmillaan iltapäivällä +18 astetta. Jäätelö oli hyvää ja kivan näköistä, mutta jostain syystä ei kuitenkaan ihan täysi hivellyt makuhermoja.
Ainekset:
3 kananmunan keltuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl glukoosisiirappia
½ dl vaaleaa siirappia
3 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä
elintarvikeväriä
Jauha pistaasit yleiskoneen maustemyllyllä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset, tuorejuusto ja siirapit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Yhdistä vaahdot. Mausta seos pistaasijauheella ja värjää haluamasi sävyiseksi.
Kaada massa jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä seos pakastuksen kestävässä astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti