tiistai 30. huhtikuuta 2024

Vaniljamunkit

Tämän vuoden munkit valmistuivat täysin maidottomina. Paistoin munkit valmiiksi jo aamulla, mutta pöytään ne päätyvät vasta illansuussa. Toivottavasti eivät kerkeä kuivua.


Ainekset:
2 ½ dl kauravaniljakastiketta
2 dl vettä
17 g kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Paistamiseen:
1 l munkinpaistoöljyä
Pinnalle:
Siro-sokeria
vaniljasokeria

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään vaniljakastike-vesiseokseen. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja vaniljasokeri. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan levätä n. 15 minuuttia. Ota taikinasta pieniä pullia ja muotoile pullat donitseiksi. Anna kohota tunnin verran.

Paista munkit 180-asteisessa öljyssä kauniin värisiksi. Nosta munkit talouspaperille valumaan.

Mausta Siro-sokeri vaniljasokerilla. Pyörittele valmiit munkit seoksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti