Taas vihreää jäätelöä. Mutta hyvin erilaista kuin viimekertainen sekä maultaan että koostumukseltaan. Tämä basilikajäätelö oli yllättävästä mausteestaan huolimatta todella hyvää; parasta jädeä mitä olen vähään aikaan maistanut.
Ainekset:
3 dl Kiehu-maitoa
1 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
1 ruukku basilikaa
3 rkl appelsiinimehua
3 dl vaahtoutuvaa kermaa
Kuumenna maito, sokeri ja glukoosisiirappi yhdessä kiehumispisteeseen. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Soseuta basilika ja appelsiinimehu tehosekoittimen leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitoseokseen basilika ja kermavaahto. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa.
Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävään astiaan ja nosta pakastimeen odottamaan tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti