lauantai 27. huhtikuuta 2024

Paahdettuja rosmariinipunajuuria

Sinihomejuuston tilalla oli vaihtoehtona mainittu myös vuohenjuusto. Mietin sitäkin, mutta kallistuin sinisen kannalle siksi että sitä mulla oli pakastimessa. Oli muuten todella hyvää. Punajuurten makeus sopi kivasti yhteen juuston suolaisuuden kanssa. Ja ne valkosipulinkynnet paahtuvat uunissa ihaniksi.


Ainekset:
1 kg punajuuria
5 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 rkl voita
Lisäksi:
70 g sinihomejuustoa

Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa niitä hiukan veitsen lappeella painamalla. Sekoita yhteen oliiviöljy, balsamiviinietikka, rosmariini, valkosipulinkynnet, hunaja ja suola. Kääntele punajuurikuutiot huolellisesti seoksessa.

Levitä kuutiot liemineen leivinpaperoidulle uunipellille. Nosta päälle voi nokareina. Paahda 225-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Murustele juusto punajuurten päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti