En varmaankaan ole koskaan ennen ostanut vasikan picanhaa. Nyt olin varannut sitä pakkaseen, kun oli hyvässä tarjouksessa joku aika sitten. Oli kyllä todella mureaa lihaa, niin kuin oli luvattukin. Ja pata kokonaisuutena oli tosi herkullista. Padan kanssa laitoin uuniin yrttimaustettuja lohkoperunoita.
Ainekset:
1 rkl voita
1 sipuli
2 porkkanaa
400 g vasikan picanhaa
ripaus chilirouhetta
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus cayennenpippuria
½ dl vehnäjauhoja
1 punainen paprika
200 g sieniä
1 rkl sinappia
2 dl ruokakermaa
2 dl lihalientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl konjakkia
50 g juustoraastetta
Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Viipaloi sienet. Kuutioi liha.
Kuullota porkkanoita ja sipulia voissa muutama minuutti. Lisää lihat ja mausteet. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kääntele pari minuuttia.
Lisää loput ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 20 minuuttia.
Siirrä seos uuninkestävään astiaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti