tiistai 22. heinäkuuta 2025

Italialainen kurpitsa-spelttisalaatti

Tämä oli just sellaista josta tykkään tosi kovasti. Menee yhtä hyvin jonkun muun lisukkeena kuin ihan sellaisenaankin.


Ainekset:
600 g myskikurpitsaa
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
8 salvianlehteä
2 rkl oliiviöljyä
380/230 g kikherneitä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl mustapippuria
40 g pekaanipähkinöitä
1 tl suolaa
Lisäksi:
2 dl spelttihelmiä
4 dl vettä
suolaa
Viimeistelyyn:
25 g pecorinoraastetta
sormisuolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi kurpitsa. Leikkaa viipaleet muutamaan osaan. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kasvisten joukkoon salvianlehdet ja 1 rkl oliiviöljyä. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, timjami, basilika ja mustapippuri.

Ripottele kikherneseos kurpitsoiden lomaan pellille. Jatka paahtamista 10 minuuttia.

Pilko pekaanipähkinät. Lisää ne pellille ja jatka paahtamista vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä spelttihelmet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (20 minuuttia).

Lusikoi kurpitsaseos ja jyvät kerroksittain laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle pecorinoraaste, suolaa ja mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti