Tein taikinan ja pilkoin kasvikset jo valmiiksi eilen illalla. Itse piirakoiden leipominen olikin sitten nopea homma tänä aamuna. Näistä tuli melkoisen tavanomaisen oloisia jauhelihapiirakoita, mutta sellaisina aivan erinomaisia.
Taikina:
100 g voita huoneenlämpöisenä
175 g vehnäjauhoja
125 g maitorahkaa
ripaus suolaa
Täyte:
2 perunaa
1 porkkana
1 sipuli
300 g jauhelihaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
20 g voita
Nypi taikinan voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli.
Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipuli, peruna ja porkkana. Jatka paistamista silloin tällöin sekoittaen viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin osa pyöreäksi levyksi. Siirrä levyt leivinpaperoiduille uunipelleille ja leikkaa kumpikin puoliksi. Jaa täyte pohjille ja jaa voi täytteen päälle. Taita piiraat kolmioiksi ja painele reunat tiiviisti kiinni. Tee kuoriin höyryaukot terävällä veitsellä. Paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. 30 minuuttia. Vaihda peltien paikkaa paistamisen puolivälissä. Tai siirrä tässä vaiheessa piiraat samalle pellille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti