maanantai 7. heinäkuuta 2025

Papu-pekonimureke

175 astetta ja 30 minuuttia ei ole mitenkään riittävä aika tälle murekkeelle. Laittaisin suoraan tunnin ja 200 astetta. Nyt avasin paketin, suljin sen uudelleen ja laitoin 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Sitten avasin paketin, viipaloin murekkeen ja laitoin sen pakettia sulkematta takaisin uuniin 20 minuutiksi. Toivottavasti on sen jälkeen kypsää, rupeaa nimittäin olemaan melkoinen nälkä.


Ainekset:
800 g jauhelihaa
150 g pekonia
2 sipulia
2 kananmunaa
1 viipale leipää
1 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
Täyte:
200 g vihreitä papuja

Suikaloi pekoni. Kuori ja silppua sipuli. Murenna leipä ja sekoita mureniin maito. Anna turvota viisi minuuttia. Ryöppää pavut suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.

Ruskista pekonisuikaleet omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on hiukan ruskistunut. Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Levitä taikina tasaisesti kostutetulle leivinpaperille. Lado pavut taikinan päälle. Pyöritä murekemassa rullalle paperia apuna käyttäen. Kiedo rulla folioon ja kiristä se päistä tiiviiksi paketiksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista kääre ja leikkaa mureke viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti