torstai 31. heinäkuuta 2025

Parsakeitto

Tämä on taas niitä sapuskoita, jotka eivät todellakaan näytä houkuttelevilta ja ulkonäöstään huolimatta ovat tosi maukkaita. Ranskankerman sijaan ajattelin tälle kaveriksi ehkä jotain grillattavaa. Joka tapauksessa tämä päätyy pöytään vasta iltapäivällä.


Ainekset:
450 g vihreää parsaa
2 rkl voita
1 sipuli
¾ dl vehnäjauhoja
7 dl kanalientä
2 ½ dl Kiehu-maitoa
½ tl valkopippuria
½ tl suolaa
Tarjoiluun:
ranskankermaa

Poista parsoista kovat tyviosat. Pilko parsat. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna kanaliemi höyryäväksi.

Kuullota sipuli pehmeäksi voissa kattilassa. Älä ruskista. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoittele pari minuuttia. Lisää kanaliemi ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää parsat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää maito. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kuumenna sekoitellen 10 minuuttia. Älä enää keitä. Tarjoile ranskankerman kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti