keskiviikko 2. heinäkuuta 2025

Mustikkapannacotta

Tämä oli kyllä tosi herkullista. Just hyvää hellepäivän jälkkäriä. Ensin käytiin waguy-hampurilaisella Teurastamon Grill Roomissa ja sitten jälkkkärikahveilla pannacottan kera. Kyllä kelpas.


Pannacotta:
3 tl liivatejauhetta
6 rkl kylmää vettä
6 dl vispikermaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
5 dl maustamatonta jogurttia
Mustikkakastike:
2 dl mustikkamehua
½ dl sokeria
1 kanelitanko
200 g mustikoita
Kaura-kanelimuru:
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
ripaus suolaa

Laita pannacottan liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko. Kuumenna kermaa ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin sulanut. Siirrä kattila sivuun ja lisää vaniljauute. Anna maustua muutama minuutti.

Sekoita pieni osa kermasta liivateseokseen ja sitten koko liivateseos kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Lisää jogurtti.

Soseuta kermaseos sileäksi sauvasekoittimella ja kaada seos kelmulla vuorattuun leipävuokaan. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin vähintään 7 tunniksi, mielellään yön yli.

Mittaa kastikkeen mustikkamehu, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mustikat ja siirrä kattila sivuun. Anna jäähtyä. Poista kanelitanko.

Paahda kaura-kanelimurun kaurahiutaleita kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti. Lisää fariinisokeri, kaneli ja suola. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut.

Kumoa pannacotta tarjoiluvadille ja poista kelmu. Leikkaa pannacotta annospaloiksi. Tarjoile mustikkakastikkeen ja kaura-kanelimurun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti