Ei ihan perusmokkapaloja, mutta ihan yhtä hyviä kumminkin. Kakkupohja tuoksui ihan Kinderiltä uunista otettaessa. Jos pienen muutoksen vielä tekisin, niin laittaisin pinnalle strösselin sijaan hasselpähkinärouhetta. Sitä ajattelinkin ensin, mutta päädyin kumminkin perinteiseen vaihtoehtoon.
Pohja:
3 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
70 g hasselpähkinäjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
½ dl vahvaa kahvia
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
Koristeluun:
strösseliä
Sekoita yhteen pohjan maito, voisula, sokeri, suola, vaniljasokeri ja hasselpähkinäjauhe. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 minuuttia.
Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus vielä lämpimän pohjan päälle. Koristele strösselillä. Anna kuorrutuksen jäähtyä ja jähmettyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti