Aika lailla perusperunapohjaista kiusausta. Ja sellaisena erinomaista, eipä ollutkaan tullut tehtyä vähään aikaan.
Ainekset:
1 kg jauhoisia perunoita
150 g pekonia
1 purjo
250/125 g mozzarellaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
valkopippuria
1 tl suolaa
Voiteluun:
5 g voita
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kylmään veteen. Silppua pekoni. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuutioi mozzarella.
Ruskista pekoni omassa rasvassaan. Lisää pannulle purjo ja kuullota, kunnes purjo on pehmennyt.
Valuta perunasuikaleet. Levitä puolet perunasuikaleista kevyesti voideltuun uunivuokaan. Kaada purjo-pekoniseos perunoiden päälle vuokaan. Ripottele päälle mozzarellakuutiot ja peitä pinta perunoilla.
Sekoita keskenään ruokakerma, maito, kananmuna ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti