sunnuntai 27. heinäkuuta 2025

Kesätiramisu

Jos ei jaksa ruveta leipomaan kakkupohjaa tai ei viitsi lämmittää uunia näillä helteillä, niin tässä oiva vaihtoehto kesäiselle mansikkakakulle. Crème fraîchea laitoin joukkoon vain siksi, että sitä sattui olemaan jääkaapissa purkinpohjat. Alkuperäiseen reseptiin se ei kuulunut, ja ilman sitäkin olisi pärjätty loistavasti. Lisäksi vaihdoin reseptissä olleen appelsiinimehun mansikkamehuun. Enkä usko että oli ollenkaan huono ratkaisu. ”Ihan sikahyvää”, totesi myös herra 13-v.


Ainekset:
250 g mansikoita
2 ½ dl Flora Vispiä
250 g mascarponea
80 g crème fraîchea
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
4 rkl marsalaa
2 ½ dl mansikkamehua
160 g savoiardikeksejä
Koristeluun:
10 g pakastekuivattua vadelmaa

Viipaloi mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan mascarpone, crème fraîche, tomusokeri, vaniljauute ja marsala.

Levitä puolet kekseistä lasivuoan pohjalle. Valuta päälle puolet mansikkamehusta. Lusikoi päälle puolet kerma-mascarponeseoksesta ja mansikkaviipaleet. Lado päälle loput keksit ja valuta niille loput mehusta. Lisää pinnalle loput mascarponevaahdosta. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Murenna vadelmat. Ripottele murut tiramisun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti