Näiden kanssa lähdettiin vikaraiteelle siinä vaiheessa kun laitoin taikinan pursotuspussiin. Pussi olikin halki toisesta paikasta kuin siitä johon leikkasin reiän, ja taikina alkoi pursuta holtittomasti ihan väärästä kohdasta. Olisinhan tietysti voinut siirtää taikinan toiseen pussiin, mutta totesin siinä vaiheessa että on ehkä helpompi vaan taputella taikina lätyiksi ja vuorata niillä lätyillä ne muffinssivuoan kolot. No sitten kun sain leivonnaiseni uuniin, unohdin että uuni oli pikalämmityksellä. Käytännössä se tarkoittaa, että sisälämpötila on rutkasti säätimen astemäärää suurempi. Ihmettelin sitten, miten on mahdollista että kupit olivat jo kymmenen minuutin paiston jälkeen aivan tummia. Kun sitten tajusin mitä oli tapahtunut, laskin uunin lämpötilan 175 asteeseen ja jatkoin paistamista vielä kymmenisen minuuttia. Ihan kelvollisia näistä tuli paistoasteeltaan, vaikkakin julmetun rumia. Jäätelö oli aivan superhyvää. Yhdistelmä oli pienistä vaikeuksista huolimatta suussasulava.
Strösselijäätelö:
5 dl Flora Vispiä
300 g kondensoitua maitoa
1 ½ rkl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljatahnaa
80 g Digestive-keksejä
100 g strösseliä
Churrokupit:
2 ½ dl vettä
100 g voita
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 tl vaniljatahnaa
2 ¼ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Voiteluun:
voita
Pinnalle:
1 dl sokeria
1 tl kanelia
Murskaa jäätelön keksit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan kondensoitu maito, siirappi ja vaniljatahna. Kääntele vaahtoon keksimurut ja strösselistä. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan ja nosta astia pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
Mittaa churrokuppien voi, vesi, sokeri, suola ja vanilja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Lisää jauhot kerralla ja jatka kuumentamista sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä 15 minuuttia.
Lisää munat yksitellen, puukauhalla reilusti sekoittaen. Siirrä taikina pursotuspussiin.
Käännä muffinssivuoka ylösalaisin ja voitele pohja huolellisesti. Pursota taikina kuuden muffinisyvennyksen ympärille. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista. Pyörittele valmiit kupit kaneli-sokeriseoksessa.
Täytä kupit strösselijäätelöllä.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti