sunnuntai 23. marraskuuta 2025

Kinkku-kantarellipikkupizzat

Tänä aamuna oli aikaa näperrellä, joten tein ohjeen mukaisesti pikkupizzoja. Ihan yhtä hyvin voisi aikaa säästääkseen kaulia taikinan pariksi isoksi lätyksi ja jakaa täytteen niille. Näistä tuli ihan superhyviä. Täytteitä oli just sopivasti ja taikina oli mukavan paksuinen ja maukas.


Taikina:
17 g kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
4 rkl oliiviöljyä
140 g grahamjauhoja
1 tl suolaa
300 g vehnäjauhoja
Täyte:
250 g esikäsiteltyä kantarelleja (tai muita sieniä)
2 rkl sitruunamehua
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
200 g fetaa
100 g kinkkua (Savuhovin pitkään kypsynyt murea uunikinkku)
390 g pizzakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
100 g Emmental-raastetta

Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää öljy, suola ja grahamjauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä puolisen tuntia.

Pilko sienet tarvittaessa. Valuta sienien päälle sitruunamehu. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Kuutioi feta ja kinkku. Sekoita yhteen pizzakastike ja tomaattipyree. Jos käytät maustamatonta tomaattimurskaa, mauta se suolalla, pippurilla ja oreganolla.

Jaa taikina 24 palaan ja kauli palat pyörylöiksi. Levitä pyörylöille ensin tomaattiseos, sitten loput täytteet. Jätä päällimmäiseksi juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa yksi pellillinen kerrallaan n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti