sunnuntai 2. marraskuuta 2025

Mokkatorttu

Tämä vaati ehkä hiukkasen totuttelua. Vähän omituinen resepti raejuustoineen päivineen. Hyvää se sitten lopulta kuitenkin oli. Mutta olisi ehdottomasti halunnut rinnalleen jotain makeaa ja raikasta (esim. mansikoita tai säilykepersikoita). Oli ehkä pikkuisen tunkkainen tällaisenaan.


Pohja:
150 g Oreoita tai vastaavia (laitoin Pirkka vaniljatäytekeksejä)
1 rkl vettä
2 rkl voita sulatettuna
Täyte:
400 g raejuustoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 kananmunan valkuaista
½ dl vahvaa kahvia

Murskaa pohjan keksit. Sekoita murskaan vesi ja voisula. Painele seos silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja paista 150-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen raejuusto ja tuorejuusto kuohkeaksi. Vatkaa sekaan sokeri, kaakaojauhe ja jauhot. Vatkaa lopuksi täytteeseen kananmunat ja valkuaiset yksitellen. Lisää kahvi ja valuta täyte vuokaan pohjan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n. tunnin ajan. Käännä uuni pois päältä, avaa luukkua hiukan ja anna tortun jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi. Anna tortun jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti