Kuva ei tee oikeutta tälle ihanalle keitolle. Liemi oli paksua ja juustoista ja juurekset just soppaan sopivia ohuina tikkuina. Ja ne leipäjuustokuutiot narskuvat kivasti hampaissa.
Ainekset:
480 g poronkäristystä
2 rkl voita
1 sipuli
1 ½ l lihalientä
½ tl suolaa
500 g perunoita
2 porkkanaa
1 palsternakka
100 g juuriselleriä
1 pieni purjo
250 g Koskenlaskija viherpippuria
Lisäksi:
kourallinen persiljaa
200 g leipäjuustoa
Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja suikaloi perunat, porkkanat, palsternakka ja selleri. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Silppua persilja. Kuutioi leipäjuusto.
Ruskista poronkäristys kattilassa voissa. Lisää kattilaan lihaliemi, sipuli ja suola. Keitä n. 15 minuuttia kannen alla. Lisää kasvikset. Jatka keittämistä n. 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsyneet. Pilko sekaan sulatejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut.
Ripottele pinnalle persilja ja leipäjuustokuutiot ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti