Aika lailla vahingossa sain kerrankin ruskistettua lihan ulkopinnan kunnolla. Kastiketta näytti olevan ihan mukavasti, mutta kyllä se vaan hävisi kaikkien muiden ainesten sekaan. Reseptin mukainen paistoaika oli aivan liian lyhyt. 25 minuutin jälkeen peitin vuoan foliolla, nostin uunin lämpötilan 200 asteeseen ja jatkoin paistamista vielä puoli tuntia. Vasta sitten alkoivat palsternakat ja keltajuuret olla kypsiä. Lopputulos oli hyvä, vähän lisää suolaa ripottelin vielä annokseni päälle.
Ainekset:
700 g porsaan ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita
Juureslisuke:
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
8 perunaa
2 palsternakkaa
4 keltajuurta
1 rkl oliiviöljyä
Bearnaisekastike:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 kananmunan keltuainen
½ rkl vettä
½ rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua persiljaa
1 salottisipuli
1 tl sitruunamehua
Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Ruskista liha voissa pannulla kauttaaltaan.
Kuori ja silppua lisukkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat, palsternakat ja keltajuuret. Ruskista kasvikset samalla pannulla, jolla ruskistit lihan. Lisää pannulle oliiviöljyä tarpeen mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä seos laakeaan uunivuokaan.
Leikkaa liha n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet uunivuokaan juuresten päälle.
Kuori ja silppua kastikkeen salottisipuli. Kuutioi voi. Vatkaa keltuainen, vesi, viinietikka, rakuuna, persilja ja sipuli vesihauteessa vaahtoavaksi. Ota kulho vesihauteesta ja lisää voi nokareina, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Lusikoi kastike vuokaan lihan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti