maanantai 10. marraskuuta 2025

Jouluinen crème brûlée

Ajatus crème brûléen valmistamisesta tuntuu jostain syystä vaivalloiselta, vaikka oikeastihan tämä on helpoimmasta päästä jälkkäreitä. Ja niin herkullista, että yleensä aina kun ravintolassa on tarjolla jonkun sortin crème brûléetä, sitä on pakko maistaa. Eikä itse tehty ole ainakaan yhtään huonompaa.


Ainekset:
6 dl kuohukermaa
1 ½ dl Kiehu-maitoa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
8 kananmunan keltuaista
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
¼ tl neilikkaa
¼ tl inkivääriä
Pinnalle:
1 tl (ruoko)sokeria / annoskippo

Kuumenna kerma, maito, sokeri ja vaniljauute kattilassa kiehuvaksi. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon keltuaiset, appelsiininkuoriraaste ja mausteet. Jaa seos annosvuokiin ja kypsennä 150-asteisessa uunissa kuumavesihauteessa tunnin verran.

Ripottele pinnalle sokeri ja polta pinta ruskeaksi tohottimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti