Näiden muotoileminen oli kerta kaikkiaan viheliäistä. Taikina jäi tosi tahmaiseksi. Kietaisin sen ensin kelmuun ja siitä sitten yritin leikata paloja. Ei onnistunut. Lopulta homma hoitui parhaiten niin, että muotoilin kostutetuilla käsillä ensin lituskoita paloja joiden päälle laitoin nokareen Biscoffia (alkuperäisessä reseptissä oli Nutellaa, mutta koska mulla oli jääkaapissa purkinpohjat Biscoff-tahnaa niin päätin käyttää sitä) ja sitten pyörittelin palat palleroiksi. Onnistuihan se lopulta, mutta ei ollut mieluisaa puuhaa. Onneksi lopputulos palkitsee maullaan.
Ainekset:
55 g voita
½ tl kardemummaa
150 g maitojauhetta
397 g kondensoitua maitoa
Täyte:
80 g Biscoff-tahnaa
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää voisulaan kardemumma, maitojauhe ja kondensoitu maito. Keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa vaivatta kattilan reunoilta. Siirrä kulhoon jäähtymään.
Vaivaa taikina ilmavaksi ja pehmeäksi heti kun se on jäähtynyt niin paljon että sitä pystyy käsittelemään. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa tanko saman kokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat kämmenten välissä palloiksi.
Paina jokaiseen karamelliin kolo. Lisää koloon täytteeksi Biscoff-tahnaa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti