torstai 13. marraskuuta 2025

Maukas joululimppu

Tämä oli todellakin maukas joululimppu. Hyvällä tavalla erilainen kuin moni muu tekemäni joululeipä (vaikka ei niissä muissakaan moittimista ole ollut). Kuten kuvastakin näkyy, siirappivoitelu jäi herkullisesti limppujen pinnalle. Mietin ensin, että pitäisköhän laittaa sekaan rusinoita. En laittanut, enkä niitä kaivannutkaan (en kuitenkaan usko, että ne olisivat olleet huonojakaan).


Ainekset:
170 g appelsiinimehua
1 tl fenkolia
1 tl anista
330 g maustamatonta jogurttia
2 tl suolaa
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 dl tummaa siirappia
17 g kuivahiivaa
5 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl kuumaa vettä

Kuumenna appelsiinimehu ja mausteet yhdessä kiehuvaksi. Lisää jogurtti, suola, appelsiininkuoriraaste, siirappi ja hiiva. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

Muotoile taikinasta kaksi limppua leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota puolisen tuntia.

Voitele leivät siirappivedellä. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Voitele leipiä paiston aikana pari kertaa siirappivedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti