Laitoin broilerit marinoitumaan jo eilen. Herra 14 v:lle laitoin bataattien sijaan perunaa. Bataatit ainakin olivat tosi hyviä, enkä usko että perunat niille hävisivät juurikaan. Bataattien makeus sopi kyllä tosi hyvin sitruunaisen kirpeään broileriin.
Ainekset:
450 g maustamattomia broilerin sisäfileitä
Marinadi:
1 rkl ketsuppia
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl sitruunamehua
2 rkl rypsiöljyä
1 tl valkopippuria
2 rkl sumakkia
Lisäksi:
2 pientä bataattia
2 suurta perunaa
suihkutettavaa oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
50 g fetaa
8 miniluumutomaattia
Sekoita kaikki marinadin ainekset tasaiseksi. Kääntele broilerit marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Kypsennä broilereita 200-asteisessa air fryerissä n. 20 minuuttia. Sekoita kypsentämisen puolivälissä.
Pese bataatti ja perunat huolellisesti ja halkaise ne pituussuunnassa. Nosta puolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Voitele leikkuupinnat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
Koverra osa bataattien ja perunoiden sisuksesta pois ja soseuta sisus haarukalla. Viipaloi kirsikkatomaatit.
Sekoita sumakkibroileri, feta, kirsikkatomaatit ja bataattien ja perunoiden sisus keskenään. Täytä bataatit ja perunat seoksella. Jatka paistamista n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti