lauantai 1. marraskuuta 2025

Neljän juuston vuokaboston

Nyt oli kyllä niin herkullinen leivonnainen että harvemmin olen yhtä hyvää maistanut. Oli tarpeeksi juustoja ja sinappi teki oman mukavan makuvivahteensa.


Taikina:
2 dl vettä
8 ½ g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita sulatettuna
Täyte:
150 g kalkkunaviipaleita
100 g emmentalraastetta
100 g mozzarellaraastetta
60 g ruohosipulituorejuustoa
¼ tl suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
50 g voita
1 rkl sinappia
½ dl parmesaaniraastetta

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle tuorejuusto. Lado tuorejuuston päälle kalkkunaviipaleet ja juustoraasteet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kääri taikina rullalle. Leikkaa rullasta 12 viipaleeksi ja nosta viipaleet väljästi leivinpaperoituun uunivuokaan.

Sulata pinnalle tarkoitettu voi ja sinappi yhdessä. Valuta seos rullien päälle. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti