lauantai 8. marraskuuta 2025

Juustokuminalla maustettua uunikalaa

Toi kastike oli tosi hyvänmakuinen, nopea ja helppo. Sopi lohen kanssa, mutta yhtä hyvin menisi vaikka kanan tai possun kastikkeena. Tämä oli oikein kelvollinen pikaruoka. Kaveriksi keitin ohraa ja punajuurikuutioita.


Ainekset:
500 g kalafileetä (laitoin kirjolohta)
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
2 tomaattia
suolaa
2 rkl persiljaa

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi tomaatit. Silppua persilja.

Kuullota valkosipulia öljyssä pannulla minuutin verran. Lisää juustokumina, tomaattipyree ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.

Nosta kalafilee uunivuokaan. Valuta kastike kalan päälle. Asettele pinnalle tomaattiviipaleet. Mausta suolalla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista 15 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljasilppu ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti