lauantai 1. marraskuuta 2025

Raparperi-valkosuklaamuffinssit

Nämä muffinssit lähtivät hyvälle treeniporukalle saavutetun tuloksen kunniaksi. Tekivät hyvin kauppansa, pari jätin kotiin niin että pääsin itsekin maistelemaan. Raparperi ja valkosuklaa olivat kyllä hyvä yhdistelmä.


Ainekset:
125 g voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
150 g raparperia
50 g valkosuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
50 g mantelirouhetta
½ rkl leivinjauhetta

Viipaloi raparperi. Rouhi valkosuklaa. Sekoita yhteen raparperi, valkosuklaa ja ½ dl jauhoja. Sekoita toisessa astiassa yhteen mantelirouhe, loput jauhoista ja leivinjauhe.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Kääntele taikinaan raparperiseos ja jauhoseos.

Jaa taikina muffinssipellin koloihin asetettuihin paperisiin muffinssivuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa 20 minuuttia. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista 5-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti