maanantai 3. marraskuuta 2025

Kurpitsapihvit ja tattari-parmesaanipuuro

Tein pihvit jo eilen ja puuron vasta tänään. Luulisin etten ole koskaan ennen tehnyt tällaista suolaista puuroa. Mutta olipas hyvää, sekä puuro että pihvit. Lisäksi paistoin vielä valmiiksi marinoituja ohuita possulastuja. Ihan herra 14-v:n iloksi.


Pihvit:
800 g kurpitsaa
2 kananmunaa
2 dl tattarihiutaleita
175 g juustoraastetta
1 rkl currya
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
1 ruukku oreganoa
Tattari-parmesaanipuuro:
2 dl tattarihiutaleita
5 dl kasvislientä
1 dl ruokakermaa
1 dl parmesaaniraastetta
30 g voita
½ dl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl kurpitsansiemeniä

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Silppua oregano. Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen loput pihvien ainekset. Muotoile taikinasta pihvejä leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista pihvit kypsiksi 200-asteisessa uunissa (n. 20 minuuttia).

Kuumenna puuron kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää tattarihiutaleet ja sekoittele viitisen minuuttia. Lisää kerma ja jatka keittämistä muutama minuutti. Lisää lopuksi parmesaaniraaste, voi, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja siemenet. Mausta suolalla. Tarjoile kurpitsapihvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti