Juuripersilja on hauska raaka-aine. Sitä tulee käytettyä niin harvoin, että koen joka kerran saman ihmetyksen. Se näyttää ja tuoksuu raakana ihan palsternakalta, mutta on kypsennettynä paljon makeampaa ja pehmeämpää. Sitä voisi käyttää useamminkin, jos ei se olisi muihin juureksiin nähden niin harvinaista ja kallista että harvoin tulee ostettua. Tämä oli todella hyvä yhdistelmä sieniä ja juureksia. Toki tuohon voisi laittaa muutakin, ihan vaikka tuiki tavallista porkkanaa juuripersiljan sijaan.
Ainekset:
500 g juuripersiljaa
200 g esikäsiteltyjä (metsä)sieniä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
5-8 salvianlehteä
1 rkl hunajaa
suolaa
Kuori juuripersiljat. Leikkaa ne pituussuunnassa kahteen osaan. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuuttia. Valuta hyvin. Leikkaa palat muutamaan osaan.
Puhdista ja pilko tatit. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
Paista sipulia ja sieniä voi-öljyseoksessa muutama minuutti. Lisää juuripersilja, salvianlehdet ja hunaja. Jatka paistamista, kunnes juuripersiljat ovat hiukan ruskistuneet. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti