keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kasvismunakas

Erittäin hyvä munakas. Paljon täytettä ja maistuvaa sellaista. Tällaista kun jaksaisi väsätä aamupalaksi, niin lähtisi päivä hyvin käyntiin.



Ainekset:
2 sipulia
3 eri väristä paprikaa
½ chilipaprika
500 g tomaatteja
1 nippu persiljaa
2 rkl kasviöljyä
6 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Halkaise paprikat ja chili, poista siemenkodat ja leikkaa malto ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi tomaatit. Silppua persilja. Säästä osa persiljasilpusta koristeluun.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulirenkaat ja kuullota keskilämmöllä, kunnes sipuli pehmenee, noin 5 minuuttia. Lisää paprika ja chili ja kuullota vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaatti ja kuumenna vielä hetki. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki kevyesti haarukalla, mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää munat ja persilja paistinpannuun. Sekoita munaseosta varovasti, kunnes se alkaa hyytyä. Nosta lusikalla munakkaan jo hyytyneitä reunoja niin, että juokseva munaseos valuu jähmettyneen alle. Hauduta munakasta kannen alla keskilämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes se on lähes kiinteä pinnasta. Nosta pannu liedeltä, paina päälle lautanen ja kumoa munakas sille. Liu’uta munakas takaisin pannulle ja ruskista myös toinen puoli. Koristele persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti