lauantai 27. heinäkuuta 2019

Gorgonzola-friseesalaatti

Tähän ohjeeseen ei alun perin kuulunut omenaa eikä kurkkua. Mutta koska halusin salaattiin lisää jotain makeaa ja mehukasta, päätin laittaa sekaan myös nuo kaapissa lojuneet ainekset. Inhoan sitä, kun resepteissä käsketään laittaa sekaan ½ kurkku tai ½ jotain muuta. Se loppu jää sitten niin kovin helposti seisomaan ja pilaantumaan. Mutta ei voi mitään, nyt sattui olemaan puolikas kurkku jääkaapissa ja se tuli tänne tungettua, joten nyt minäkin laitoin ohjeeseen sen inhoamani puolikkaan jotakin.



Ainekset:
1 friseesalaatti
150 g gorgonzolaa
2 omenaa
½ kurkku
Kastike:
2 rkl vadelma & persikka omenaviinietikkaa
2 rkl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl sinappia
½ tl sokeria
1 rkl manteliöljyä
Lisäksi:
25 g saksanpähkinöitä

Revi salaatti paloiksi kulhoon. Kuutioi juusto. Kuori ja kuutioi omenat ja kurkku.

Sekoita yhteen kastikkeen ainekset. Rouhi pähkinät karkeasti ja paahda rouhetta muutama minuutti kuivalla, kuumalla pannulla.

Sekoita juusto-, omena- ja kurkkukuutiot salaattiin. Valuta sekaan kastike ja sekoita kevyesti. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti