sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Appelsiinilla terästetty vadelma-raparperipiirakka

Tämä oli taas aivan ihanaa. Täyte oli ihanan pehmeää ja makeaa, ja vadelmat ja raparperi olivat ihanan kirpeitä täytteen seassa. Appelsiinin vivahde teki piirakasta mukavasti erilaisen normaaleihin raparperipiirakoihin nähden. Ja appelsiini myös sopi hyvin joukkoon.



Pohja:
150 g pehmeää voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua vaniljaa
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
150 g raparperia
150 g vadelmia
3 rkl Cointreau-likööriä
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
1 ½ dl tomusokeria
½ dl appelsiinimehua
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
½ tl jauhettua vaniljaa

Kuori ja siivuta raparperit. Laita kulhoon vadelmien kanssa ja kaada päälle Cointreau. Sekoita varovasti ja jätä maustumaan huoneenlämpöön.

Vaahdota pohjan voi ja sokeri. Lisää kananmuna, edelleen vatkaten. Lisää lopuksi muut aineet. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (28 cm) pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin.

Sekoita täytteen maitorahka, muna, tomusokeri, vanilja, appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste keskenään.

Levitä raparperit ja vadelmat liemineen piirakkapohjalle. Kaada maitorahkaseos päälle. Paista 200-asteisessa uunissa puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti