tiistai 16. heinäkuuta 2019

Porkkana-munakoisot

En ollut koskaan aiemmin itkettänyt munakoisoa. Nyt menin kerrankin ihan ohjeen mukaan ja kokeilin sitä itkettämistäkin. Mielestäni sillä ei ollut mitään vaikutusta lopputulokseen. Alun perinhän itkettämisen tarkoitus on ollut poistaa munakoisoista kitkeryys, mutta nykyään kaupoissa olevat lajikkeet on jalostettu niin että ne eivät ilman itkettämistäkään maistu kitkerältä. Porkkanoiden kuutioiminen on mielestäni melkoisen vaivalloista. Tulikin mieleeni tuossa kuutioidessa, että jos näitä tekisi isomman annoksen niin varmaan kannattaisi ennemminkin raastaa porkkanat. En usko, että lopputulos olisi yhtään huonompi. Varsinkaan, kun minä en missään tapauksessa halua al dente –kasviksia (niin kuin tässäkin kai alun perin oli tarkoitus), vaan haluan että porkkanatkin ovat ihan pehmeitä. Munakoisojen kaveriksi paistoin palan lohta ja herra 7-v paistoi eilen metsästä löytämämme kantarellikasan. Lopputuloksena saimme mahdottoman herkullisen aterian.



Ainekset:
2 keskikokoista munakoisoa
2 tl suolaa
300 g porkkanaa
6 cm inkivääriä
1 rkl voita
½ tl chilijauhetta
½ dl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
100 g fetaa
Lisäksi:
1 ruukku minttua
2 rkl hunajaa

Leikkaa munakoisot pitkittäin 1 cm viipaleiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja itketä viipaleita 5 minuuttia.

Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota porkkanoita ja inkivääriä voissa, kunnes porkkanakuutiot hiukan pehmenevät. Mausta chilillä ja purista päälle ¼ dl sitruunamehua. Käännä levy pois päältä ja jätä porkkanat pannulle hautumaan.

Kuivaa munakoisot talouspaperilla ja paahda niitä öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä. Pirskottele kypsien munakoisojen päälle ¼ dl sitruunamehua.

Levitä munakoisot leivinpaperoidulle uunipellille. Jaa porkkanat ja feta viipaleiden päälle. Paahda 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla muutama minuutti, kunnes juusto saa väriä. Viimeistele hunajalla ja silputulla mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti