maanantai 8. heinäkuuta 2019

Grillatut caprese-leivät

Pestoa tulee tehtyä harmittavan harvoin. Se on kyllä niin helppotekoista, että pitäisi laitella useammin. Nämä leivät olivat pestoineen kaikkineen minun makuuni ihan täydelliset.



Ainekset:
8 viipaletta maalaisleipää
2 palloa mozzarellaa
3 tomaattia
Rucolapesto:
2 valkosipulinkynttä
½ dl mantelilastuja
65 g rucolaa
1 ruukku basilikaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa

Mittaa peston ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

Viipaloi leipä. Voitele leivät pestolla. Leikkaa mozzarella sentin viipaleiksi. Viipaloi tomaatit.

Täytä leivät juusto- ja tomaattiviipaleilla niin, että aina kahdesta leivänpalasta muodostuu yksi kerrosleipä. Nosta leivät pieneen uunivuokaan pystyyn vierekkäin.

Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, tai kunnes juusto on hiukan sulanut ja leipä ruskistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti