Pestoa tulee tehtyä harmittavan harvoin. Se on kyllä niin helppotekoista, että pitäisi laitella useammin. Nämä leivät olivat pestoineen kaikkineen minun makuuni ihan täydelliset.
Ainekset:
8 viipaletta maalaisleipää
2 palloa mozzarellaa
3 tomaattia
Rucolapesto:
2 valkosipulinkynttä
½ dl mantelilastuja
65 g rucolaa
1 ruukku basilikaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
Mittaa peston ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
Viipaloi leipä. Voitele leivät pestolla. Leikkaa mozzarella sentin viipaleiksi. Viipaloi tomaatit.
Täytä leivät juusto- ja tomaattiviipaleilla niin, että aina kahdesta leivänpalasta muodostuu yksi kerrosleipä. Nosta leivät pieneen uunivuokaan pystyyn vierekkäin.
Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, tai kunnes juusto on hiukan sulanut ja leipä ruskistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti