keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Paahdettu juuressalaatti

Tästä epämääräisen näköisestä kasasta ei saanut houkuttelevan näköistä kuvaa millään. Olin poiminut reseptin jostain ihan siksi, että mielestäni verigreippi couscousin seassa kuulosti kokeilemisen arvoiselta idealta. Ja niinhän se olikin. Jouduin vähän soveltamaan, sillä juureksiin olisi oikeasti lantun ja palsternakan tilalle kuulunut punajuurta ja juuripersiljaa, joista kumpaakaan en just tähän hätään kaupasta löytänyt. Nämä minun vaihtoehtoni ainakin toimivat hyvin. Paitsi että oikeasti sen jälkeen kun juureksiin oli lisätty marinadi, ei niiden paahtamista olisi enää kuulunut jatkaa. Mutta kun kokeilin lanttua, se oli vielä ihan kivikovaa ja päätin lykätä juurekset vielä puoleksi tunniksi uuniin. Oli miten oli, kokonaisuus oli erinomainen.



Ainekset:
250 g lanttua
250 g porkkanaa
100 g palsternakkaa
Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tl jeeraa
½ ruukkua minttua
½ ruukkua timjamia
Lisäksi:
2 dl couscousia
2 dl vettä
3 verigreippiä
½ dl Grana Padano –raastetta
2 tl sumakkia
½ ruukkua minttua
Viimeistely:
150 g ranskankermaa
1 rkl hunajaa

Pese ja kuori juurekset. Leikkaa ne pitkittäin ”ranskanperunoiksi”. Nosta palat uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi juureksiin. Jatka paahtamista vielä 30 minuuttia. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

Kaada couscous kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna seistä viitisen minuuttia ja sekoita sitten haarukalla irtonaiseksi. Leikkaa verigreipit kalvottomiksi ja paloittele lohkot pienemmiksi.

Sekoita kuuman couscousin joukkoon Grana Padano –raaste, verigreipinpalat, sumakki ja minttu. Anna maustua hetki.

Kumoa couscous tarjoiluastiaan juuresten päälle. Sekoita yhteen ranskankerma ja hunaja ja lusikoi seos nokareiksi pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti