maanantai 15. heinäkuuta 2019

Juustokohokas

Mä en oikein tiedä, miten tämä pitäisi luokitella. Kai tämä lähinnä suolainen leivonnainen on. Oli mitä oli, herkkua joka tapauksessa. Tuli ihan mieleeni ”juustopallerot”, joita paistettiin kun olin pikkutyttö. Juustopallerot paistettiin juustoisesta taikinasta munkkipannussa. Jokaisen palleron sydämenä oli ananaspala. Ai että ne maistuivat hyvältä, sekä heti tuoreeltaan kuumana että myöhemmin jääkaappikylmänä.



Ainekset:
80 g voita
5 kananmunaa
80 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
3 ¾ dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
100 g juustoraastetta

Sulata voi miedolla lämmöllä suuressa kattilassa. Nosta syrjään ja anna jäähtyä täysin. Voitele kohokasvuoan (tilavuus n. 1 ½ l) pohja.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot, suola, pippuri, muskottipähkinä ja maito tasaiseksi seokseksi. Kaada seos kattilaan voisulan joukkoon. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos sakenee.

Nosta kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Sekoita yhteen leivinjauhe ja juustoraaste ja sekoita myös ne taikinaan. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen.

Kaada taikina kohokasvuokaan ja tasoita pinta. Paista 180-asteisen uunin alimmalla tasolla n. tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti