perjantai 26. heinäkuuta 2019

Persialainen lammas-sitruuna-kikhernemuhennos

Nämä mausteiset lammaspadat ovat aina vaan yhtä hyviä. Tästä tuli ihanan paksua ja tomaattista.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
2 kesäsipulia varsineen
750 g karitsan paahtopaistia
2 tl kurkumaa
½ g sahramia
1 tl kanelia
150 g tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
3 dl vettä
3 säilöttyä sitruunaa
530 g kikherneitä (säilyke)

Kuori ja lohko sipulit ja viipaloi niiden varret. Kuutioi lammas 2,5 cm paloiksi.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipulilohkoja muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon lammaspalat ja ruskista ne.

Sekoita joukkoon kurkuma niin, että lammaspalat peittyvät siihen kauttaaltaan. Toista sama sahramille ja kanelille. Lisää tomaattipyree ja mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja paista minuutin verran.

Kaada joukkoon sen verran kylmää vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Sekoita hyvin ja kiehauta. Hauduta matalalla lämmöllä 1,5 tuntia.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Lohko sitruunat neljään osaan. Lisää pataan kikherneet ja säilötyt sitruunat ja hauduta vielä tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti