tiistai 23. heinäkuuta 2019

Mandariini-broilerisalaatti

Tämä oli ihan hyvää. Vielä enemmän olisin tykännyt, jos olisin käyttänyt salaattina jotain muuta (sikuri on ehkä hiukkasen turhan karvasta) ja suolannut wonton –taikinapalat paistaessa.



Ainekset:
500 g broilerin sisäfilettä
2 rkl rypsiöljyä
8 wontontaikinalevyä (à 8*8 cm)
300 g / 175 g mandariinilohkoja mehussa (tölkistä)
2 pientä sikurisalaattia
1 lehtisellerin varsi
40 g mantelilastuja
Kastike:
3 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl mandariinien mehua
1 tl kuivattua rakuunaa
1 rkl seesamiöljyä
½ tl suolaa

Mausta broilerit suolalla ja paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi (n. 20 minuuttia).

Leikkaa wontontaikinalevyt 1 cm suikaleiksi. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja ruskista taikinasuikaleet rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valuta suikaleet talouspaperilla ja murustele pienemmiksi paloiksi.

Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla.

Valuta mandariinilohkot ja puolita ne. Säästä 2 rkl lientä. Sekoita yhteen viinietikka, rakuuna, mandariiniliemi, seesamiöljy ja suola.

Silppua salaatti ja lehtiselleri. Kuutioi broileri. Sekoita yhteen salaatti, broileri, selleri, mantelilastut ja mandariinit. Lisää salaattikastike ja sekoita hyvin. Ripottele pinnalle wontontaikinalastut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti