Nämähän nyt olivat… noh… rapeakuorisia pikkuisia vehnäsämpylöitä. Hyviä siis. Laitettiin sisään tuorejuustoa ja kinkkua ja kaverina vielä paistettuja tomaatteja ja munakokkelia. Oikein oiva aamupala.
Taikina:
1 ¼ dl maitoa
1 ¼ dl vettä
8 ½ g kuivahiivaa
30 g sulatettua voita
½ tl suolaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
50 g mannaryynejä
2 rkl voita
Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja lisää suola ja voi.
Lisää seokseen jauhoja vähän kerrallaan. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kauli taikinasta n. 1 cm paksuinen levy. Painele taikinasta pyöreitä paloja esim. juomalasia apuna käyttäen. Ripottele leivinpaperille mannaryynejä ja aseta palaset paperille kohoamaan. Ripottele myös muffinssien pinnalle hieman mannaryynejä. Anna kohota peitettynä n. 20 minuuttia. Nosta pelti kylmään uuniin ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Ota pelti uunista ja voitele se. Aseta kohonneet palaset voidellulle pellille ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Täytä muffinssit haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti