sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Espanjalaiset rapuleivät

Aamupalaksi laitoin lämpimiä voileipiä hiukan eri tavalla kuin yleensä. Katkarapuseos oli hyvää ja päälle tullut kananmunaseos oli myös tosi hyvää. Hiukan leipä kaipasi rinnalleen jotain makeaa, ja sen virkaa toimitti hyvin eiliseltä jäänyt vesimelonisalaatti.



Ainekset:
6 palaa leipää
1 kesäsipuli varsineen
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl savustettua paprikajauhetta
600 g katkarapuja
2 kananmunaa
60 g majoneesia
suolaa
mustapippuria

Sulata katkaravut. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla öljyssä. Sekoita yhteen sipulisilppu, paprikajauhe ja katkaravut.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita majoneesi, suola ja mustapippuri keltuaisiin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto vähän kerrallaan varovasti majoneesiseokseen.

Jaa katkarapuseos leiville ja kananmunaseos rapujen päälle. Gratinoi 250-asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes majoneesiseos on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti