Näitä tulee aina välillä paistettua. Joskus ihan ranskalaisia pottuja, joskus laitan paistumaan muita kasviksia. Parsakaaleista tulee ihan erityisen hyviä. Mutta nämä ranskanperunat eivät kyllä yhtään häviä rasvassa keitetyille sukulaisilleen, vaan ovat ihanan rapeita päältä ja pehmoisia sisältä.
Ainekset:
750 g isoja, jauhoisia perunoita
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
Kuori perunat ja leikkaa niistä sivuiltaan n. 1 cm levyisiä tikkuja. Laita perunat likoamaan kylmään veteen muutamaksi tunniksi. Valuta ja huuhtele. Sekoita perunoihin öljy ja kumoa perunat air fryerin sammioon.
Kuumenna perunoita 150-asteisessa air fryerissä 20 minuuttia. Sekoittele välillä. Nosta lämpötila 200 asteeseen ja jatka kuumentamista vielä 20 minuuttia. Sekoita välillä.
Mausta suolalla ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti