Voih, vanha ystäväni aromisuola tuli maustamaan tätä dippiä. Joskus todella kauan sitten (ysärin puolella) käytin aromisuolaa vähän joka paikassa. Viime vuosina olen käyttänyt sitä vain kebabin valmistukseen (eli käytännössä muutaman vuoden välein). Tähänhän se sopi ihan mukavasti. Kastikkeesta tuli mukavan raikasta. Tosin ehkä voisin mielelläni lisätä siihen vaikka hiukkasen hunajaa. Kermarahkaa en ollut koskaan aikaisemmin käyttänyt yhtään mihinkään, mutta tulipahan nyt kokeiltua sitäkin.
Ainekset:
200 g kermarahkaa
1 ½ rkl kivennäisvettä
¼ dl sitruunamehua
¾ tl aromisuolaa
1/3 tl mustapippuria
2 pienehköä suippopaprikaa
50 g purjon vihreää osaa
½ tl paprikajauhetta
Sekoita yhteen kermarahka, kivennäisvesi ja sitruunamehu. Mausta aromisuolalla ja mustapippurilla.
Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Huuhtele, halkaise ja viipaloi purjo. Sekoita paprikakuutiot ja purjosuikaleet kermarahkaan ja mausta paprikajauheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti