sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Mansikka-biscuitit

Taikinavaiheessa nämä maistuivat tosi hyviltä. Mutta uunista tultuaan olivat melko mauttomia. Onneksi oli biscuitien kaveriksi suklaa-jogurttijäätelöä. Muutoin olisi pitänyt ehkä maustaa näitä hiukkasen vaikkapa lirauttamalla päälle pikkuisen hunajaa.




Ainekset:
6 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
125 g kylmää voita
1 kananmuna
¾ dl piimää
100 g crème fraîchea
200 g mansikoita

Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi.

Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää piimä, crème fraîche ja kananmuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele lopuksi sekaan mansikkakuutiot.

Lusikoi taikinakekoja (n. ½ dl) leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä viiden sentin leviämisvara. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia (kunnes pinta on kauniin värinen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti