Ajattelin, että tulipa tähän paljon sokeria. Mutta se ei ainakaan liikaa maistunut, vaan ehkä teki mausta mukavasti pehmeän. Ihanan limettinen ja sopivan inkiväärinen. Todella hyvää.
Ainekset:
400 g maustamatonta broileria
2 rkl limettimehua
2 rkl kalakastiketta
suolaa
mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl inkivääritahnaa
100 g kevätsipulia
2 rkl soijakastiketta
3 rkl ruokosokeria
½ dl limettimehua
1 tl limetinkuoriraastetta
1 punainen chili
250 g kirsikkatomaatteja
200 g munanuudeleita
nippu tuoretta korianteria
Suikaloi broilerin rintafileet. Marinoi ne limettimehulla, kalakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia. Kuori ja suikaloi porkkana. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua kevätsipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Keitä nuudelit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna öljy wokissa ja lisää kanat. Paista kypsiksi. Lisää porkkanat, inkivääri, valkosipulit, sipuli ja chilit. Paista hetki ja lisää sitten soija ja ruokosokeri. Raasta sekaan limetinkuori ja purista mukaan vielä tilkka limettimehua. Paista kunnes liemi sakenee hieman. Lisää lopuksi kevätsipulit, tomaatit ja nuudelit. Kuumenna kiehuvaksi.
Viimeistele korianterilla ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti