Tein tämän jo iltapäivää varten valmiiksi. Siksi ehkä vähän virhe, että nuo ihanan rapeat saaristolaisleipämurut kerkeävät kyllä päivän mittaan imeä itseensä kosteutta eivätkä sitten tarjoiluvaiheessa enää ole rapeita. Mutta tässä oli kyllä komponentit kohdillaan, joten odotan paljon kokonaisuudeltakin.
Ainekset:
200 g lakkarahkaa
1 ½ dl kuohukermaa
200 g lakkoja
Ruis-lakritsimuru:
30 g saaristolaisleipää
1 rkl voita
1 tl raakalakritsijauhetta
Murustele ruis-lakritsimurun leipä. Paista voissa yhdessä raakalakritsijauheen kera muutama minuutti, kunnes leivänmurut ovat rapeutuneet. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Sekoita lakkarahka kermavaahtoon. Kerrosta ainekset lasiseen tarjoiluastiaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti