perjantai 18. syyskuuta 2020

Humusdippi

 Aika tavalla samanlaista hummusta olin tehnyt toukokuussa 2017. Muistankin kyllä, että siitä tuli silloin vähän turhan juoksevaa. Mutta tämä tämänkertainen humusdippi oli koostumukseltaan (ja maultaan) juuri sopivaa. Höyrytin kaveriksi parsakaalia, ja nämä kaksi olivat erinomainen parivaljakko.




Ainekset:
100 g kuivattuja kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
¾ dl vettä
¼ dl sitruunamehua
2 ½ rkl tahinia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
½ tl jeeraa
2 persiljanoksaa

Huuhdo kikherneet siivilässä juoksevan veden alla. Liota niitä kylmässä vedessä n. 12 tuntia. Valuta ja keitä väljässä vedessä pehmeiksi (noin tunnin ajan). Valuta hyvin.

Kuori valkosipulinkynsi ja purista se pieneen kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja anna tekeytyä muutama minuutti. Silppua persiljanoksat.

Soseuta kikherneet ja vesi sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehu, tahini ja oliiviöljy. Mausta paprikajauheella, suolalla, valkosipulilla ja jeeralla. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Silppua persilja. Kaada kikhernetahna tarjoilulautaselle. Koristele paprikajauheella ja persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti