sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Sienipannaripiiras

 Metsät on just nyt pullollaan sieniä, mutta mä en kerta kaikkiaan kerennyt tänään käydä hakemassa sieltä tuoreita. Niinpä käytin 2 vuotta (!) sitten kuivaamiani herkkutatteja (jotka sivumennen sanoen olivat edelleenkin erinomaisessa kunnossa). Ihan hyvä, että nekin tulivat käytettyä. Ja piiras oli ihan mahtavaa. Suosittelen kokeilemaan.




Ainekset:
3 kananmunaa
200 g crème fraîchea
1 dl maitoa
1 valkosipulinkynsi
¼ tl suolaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
Sienitäyte:
30 g kuivattuja herkkutatteja
ripaus mustapippuria
50 g Välimeren salamia (HK)
1 sipuli
50 g juustoraastetta (Ålandsmejerietin tilsit)

Vatkaa yhteen munat, crème fraîche, maito, suola ja vehnäjauhot. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

Suikaloi täytteen salami. Kuori ja viipaloi sipuli. Kaada sienien päälle kiehuvaa vettä ja anna seistä 5-10 minuuttia. Valuta. Paista salamia ja sieniä yhdessä, kunnes sipuli on hiukan pehmennyt. Lisää pannulle tattiviipaleet ja kuumenna. Mausta mustapippurilla. Nosta pannu pois liedeltä.

Kaada taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Lisää päälle sienitäyte. Ripottele pinnalle juustoraaste. Jatka paistamista vielä 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti