keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Chocolate mole

Tämä oli taas niin eksoottiselta kuulostava resepti, että pakkohan sitä oli kokeilla. Ja kastikkeesta tuli tosi hyvää. Kastikkeen määrään nähden olisi kyllä voinut seassa olla vähän enemmänkin broileria. Suklaa ei varsinaisesti kastikkeessa maistunut, mutta toi siihen varmasti oman arominsa.




680 g broilerin ohutleikkeitä
1 dl kuorittuja manteleita
½ dl kuorittuja maapähkinöitä
1 dl seesaminsiemeniä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
½ dl rusinoita
400 g kirsikkatomaatteja tomaattimehussa
3 rkl ketsuppia
2 tl chilirouhetta
2 tl kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
2 tl aniksensiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
6 dl kanalientä
½ tl mustapippuria
2 rkl ruokosokeria
80 g taloussuklaata
Tarjoiluun:
keitettyä riisiä

Rouhi mantelit ja pähkinät. Paahda manteli- ja pähkinärouhetta sekä seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Siirrä seos lautaselle.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Laita sipulit, mantelit, pähkinät, seesaminsiemenet, rusinat, tomaatit, ketsuppi ja mausteet tehosekoittimen kulhoon. Soseuta ainekset tahnaksi.

Leikkaa broileri reiluiksi paloiksi. Ruskista palat sipulipannulla kauniin värisiksi. Siirrä broilerit pataan. Lisää kanaliemi ja tomaatti-manteli-mausteseos. Mausta pippurilla ja sokerilla. Paloittele joukkoon suklaa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 25 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti